Μεγάλη Εβδομάδα, ή Εβδομάδα των Παθών




Και να που φτάσαμε στην Μεγάλη Εβδομάδα,ή Εβδομάδα των Παθών!!!!!
Μια εβδομάδα που μας προετοιμάζει για το Θείο δράμα του Θεανθρώπου. Αλήθεια τι όμορφο που είναι το Πάσχα στον τόπο μας;;;τι έθιμα,τι μυρωδιές....
Όλες οι νοικοκυρές καθαρίζουν τα σπίτια τους,ασπρίζουν τις αυλές τους ή τα πεζοδρόμια(ναι,μην σας φαίνεται περίεργο,ακόμη το κάνουν)



Φτιάχνουν τα πασχαλινά τους γλυκά.Τσουρέκια,κουλουράκια,μελιτίνια  και λυχναράκια έχουν την τιμητική τους!! Έπειτα ακολουθεί το καθιερωμένο βάψιμο των αυγών(κόκκινο κλασσικά) την Μ.Πέμπτη και η προετοιμασία για την  μαγειρίτσα και το αρνάκι!!!! 




Όλη η οικογένεια τηρεί ευλαβικά την νηστεία αυτής της εβδομάδας και συμμετέχει στον καθημερινό εκκλησιασμό.Τι όμορφα που είναι...τι γαλήνη και τι συγκίνηση προσφέρουν οι ύμνοι και τα τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδας..Ω γλυκή μου έαρ!!!!Πόσο λυτρωτικά είναι τα δάκρυα μας μπροστά στον Εσταυρωμένο και στον  ανθοστολισμένο Επιτάφιο!!!




Αυτές τις Άγιες μέρες ας διώξουμε από την ψυχή και την ζωή μας όλες τις κακίες και τα μίση,που μας κυριεύουν..Ας νιώσουμε λίγο τον πόνο του συνανθρώπου μας,ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε...Ας βιώσουμε ολοκληρωτικά το Θείο Δράμα και ας γεμίσουμε τις καρδιές μας με αγάπη!! Ναι...αγνή και ανιδιοτελή αγάπη για όλους!!!



Αυτή την εβδομάδα,δεν θα αναρτήσουμε κανένα μενού...όλοι ξέρουμε τι πρέπει να φάμε. Δεν θα προτείνουμε που θα πάτε...όλοι ξέρουμε ότι η οικογένεια συγκεντρώνεται στο ίδιο τραπέζι. Θα ευχηθούμε μονάχα να περάσετε όμορφα, όπου κι αν πάτε,ότι κι αν κάνετε...Να νιώσετε γαλήνη και ανακούφιση στην ψυχή σας!!!



Καλή Μεγαλοβδομάδα, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους ! Υγεία και ευλογία σε κάθε σπιτικό!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.