Κέικ Λεμόνι


Ίσως το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ λεμονιού που έχω κάνει ποτέ! Η αλήθεια, εάν δεν βάλεις αυτό το ένα επιπλέον αυγουλάκι, αυτήν την υφή στο κέικ δεν την έχεις! Που λέτε, όλα ξεκίνησαν από πολλά φρέσκα βιολογικά λεμόνια...


Το λεμόνι το λατρεύω, το άρωμά του και την γεύση του. Σε αυτήν την ανάρτηση σας έχουμε δείξει πόσα πολλά μπορείτε να κάνετε από λεμόνια. Όταν επιπλέον είναι και βιολογικά, το άρωμα και η γεύση είναι έντονα!
Μου φέρανε πάρα πολλά λεμόνια και ξεκίνησα με το να τα στύβω για να κρατήσω τον χυμό. Τις λεμονόκουπες φυσικά δεν τις πέταξα. Τις έβαλα σε νερό για όλο το βράδυ για να γίνουν μαρμελάδα.
Ένα μέρος του χυμού έγινε λεμονάδα, ένα μέρος κέικ, αυτό που θα σας δείξω εδώ, και στο πρόγραμμα είναι να γίνουν και κουλουράκια!

Για το κέικ χρειάστηκα:
3 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
450γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
225γρ. βούτυρο
4 αβγά
2/3 φλιτζανιού χυμός λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια

Πρώτα βουτύρωσα και αλεύρωσα την φόρμα του κέικ. Άναψα και τον φούρνο στους 180 για να προθερμανθεί.
Σε μπολ χτύπησα το βούτυρο και την ζάχαρη, πάρα πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχω ένα αφράτο μείγμα.
Στην συνέχεια, πρόσθεσα το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, την βανίλια και ένα ένα τα αβγά με εναλλάξ το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει αφράτο το μείγμα.
Άδειασα το μείγμα στην φόρμα του κέικ και έψησα για περίπου 50 λεπτά.
Αφού το άφησα να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρησα σε πιατέλα και πασπάλισα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Το σπίτι γέμισε αρώματα! Μόλις κρύωσε τελείως, κόψαμε για να δοκιμάσουμε. Η γεύση του λεμονιού είναι έντονη, όπως μας αρέσει! Η υφή, τόσο αφράτη και ανάλαφρη που το καταευχαριστηθήκαμε! Μετράμε μόλις 2 ημέρες που το κάναμε και δεν έχει μείνει τίποτα!

Τελικά, το μυστικό για τέτοιο αφράτο κέικ, είναι τα αβγά και το καλό χτύπημα του βουτύρου με την ζάχαρη! Φυσικά, τα φρέσκα βιολογικά λεμόνια ήταν ό,τι πρέπει για τέτοια μυρωδιά και γεύση! Όταν οι πρώτες ύλες είναι άριστες, ό,τι κι αν φτιάξεις δεν μπορεί παρά να είναι άριστο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.