"Μπουγάτσα"


Μπουγάτσα
Λατρεμένο γλυκάκι μικρών και μεγάλων!



Ιδανικό για όλες τις ώρες... για το πρωϊνό, συνοδευτικό του καφέ στην δουλειά, για τις απογευματινές μας λιγούρες, ή γιατί όχι... για κέρασμα!
Σήμερα είχα μια απρόσμενη πρόσκληση για καφεδάκι σε φιλικό σπίτι. 
Και ως γνωστόν, ποτέ δεν πάμε επίσκεψη με άδεια χέρια!!!
Κάπως έτσι βρέθηκα να σκαρώνω ένα γλυκάκι με λίγα και απλά υλικά, πανεύκολο και γρήγορο. Αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν μέχρι να ετοιμαστώ για την επίσκεψή μου..
Πράγματι, τόσο εύκολο που θα γίνει καθημερινή σας συνήθεια.


Υλικά


Εκτέλεση

Σε ένα μακρόστενο ταψί ,τοποθετώ τα φύλλα κρούστας ,αφού πρώτα τα "τσαλακώσω",δηλαδή τα διπλώνω σαν βεντάλια. Στην συνέχεια τα περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 180 βαθμούς (αέρα) για 15' λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Ωστόσο στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αυγά,τις βανίλιες,το ζαχαρούχο και το νερό(2 τενεκεδάκια του ζαχαρούχου). Μόλις είναι έτοιμα τα φύλλα, βγάζω από τον φούρνο,περιχύνω με το μείγμα και ξαναψήνω στην ίδια θερμοκρασία για 30' -40'.



'Οταν δω ότι η κρέμα έχει ψηθεί καλά, βγάζω από τον φούρνο και αφού κρυώσει ελαφρώς, κόβω σε κομμάτια και πασπαλίζω με άχνη και κανέλα!!!



Καλή σας απόλαυση!!!!!




6 σχόλια:

  1. Υπέροχη ιδέα! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: πάνω απότην κρέμα θα βάλουμε φύλλα για να τη σκεπάσουμε; Στις φωτογραφίες κάτι τέτοιο φαίνεται. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Άντζελα! Όχι δεν προσθέτεις επιπλέον φύλλα από πάνω. Φτάνουν αυτά που έχουμε τσαλακώσει ήδη και έχουμε περιχύσει με τα μείγματα. Είδες πόσο εύκολο;

      Διαγραφή
  2. Ουαου έχω να πω! Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά να την δοκιμάσεις μιας και είναι τόσο εύκολη που γίνεται σε πολύ γρήγορο χρόνο, ακόμη κι αν σου έρθουν απρόσμενοι επισκέπτες!

      Διαγραφή
  3. Ολα τα φύλλα βενταλια η κανα δυο πρωτα κατω στο πάτο του ταψιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.