Η λαγάνα μας!


Σαρακοστή χωρίς λαγάνα ,γίνεται;;;δεν γίνεται!!!
Γι'αυτό κι εμείς ετοιμάσαμε την δική μας(τις δικές μας θα έλεγα καλύτερα) που κάθε χρόνο φτιάχνουμε και δεν μένει σουσαμάκι,χιχι
Αν τις δοκιμάσετε, νομίζω πως θα θέλετε να τρώτε καθημερινά!!!



Υλικά

1 κιλό αλεύρι(κατά προτίμηση χωριάτικο)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 1/2 φλ.περίπου χλιαρό νερό
1 κ.σ αλάτι
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ ελαιόλαδο
σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι ,την μαγιά,το αλάτι ,την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό,εναλλάξ με το λάδι και ζυμώνουμε.Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.Έπειτα στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα οβάλ πυρέξ(αν δεν έχετε βάλτε το σε ταψάκι και δώστε το σχήμα με τα χέρια σας) μοιράζουμε το ζυμάρι σε 2-3 λαγάνες, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας  όλη την επιφάνεια της λαγάνας,αλείφουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν για λίγο(15') και έπειτα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 190-200 βαθμούς για 20' λεπτά.

Καλή επιτυχία και Καλή Σαρακοστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Your comments make me smile :-)

Από το Blogger.